Lelaki Ini Ternampak Banyak Tangan Yang Telah Dipotong Tertanam. Rupa rupanya Tangan-Tangan Itu Sebenarnya Adalah…

PENEMUAN 52 tangan yang telah dipotong di bandar Khabarovsk di Siberia, berhampiran sempadan China telah mengejutkan ramai selain mencetuskan banyak persoalan. Kesemua tangan itu ditemui di dalam satu beg oleh penduduk tempatan.

Ia dilitupi dengan salji di Sungai Amur dan dipercayai telah dihanyutkan ke bandar berkenaan.

Kawasan penemuan tangan-tangan itu merupakan lokasi popular untuk memancing namun setakat ini penduduk tidak menemui apa-apa yang mencurigakan kecuali persoalan kenapa tangan-tangan itu dipotong.

Cap jari pula hanya ditemui pada satu tangan. Salah satu teori ialah tangan-tangan berkenaan dipotong kerana mencuri.

Manakala teori lain ia kemungkinan tangan milik simati di hospital tetapi sehingga kini penemuan tangan-tangan berkenaan masih menjadi misteri.

Apa yang dibimbangkan ialah tangan-tangan tersebut merupakan sebahagian daripada kumpulan mencuri organ badan dan tangan itu dipotong bagi mengelakkan mayat dikenalpasti.

“Ia adalah pemandangan yang menjijikan,” kata polis.

Media tempatan melaporkan terdapat pembalut perubatan ditemui pada tangan-tangan tersebut. – Mynewshub.cc

Lain pula kes di bawah:

 

BENGANG kerana anak lelakinya yang berusia 18 tahun ketagih menonton video lucah di telefon bimbit, seorang penjual daging telah menetak tangan anaknya itu.
Insiden ngeri itu terjadi selepas remaja tersebut berkeras enggan menyerahkan telefon berkenaan kepada bapanya.

Kejadian itu berlaku di Hyderabad, India, selepas Mohammad Khalid Qureshi, 18, enggan mematuhi beberapa kali arahan yang diberikan oleh Mohammad Qayyum Qureshi, 45, supaya menghentikan tabiat buruk itu.

Pada hari sebelum kejadian, bapanya menangkap sekali lagi Mohammad Khalid menonton video terbabit melalui telefon barunya. Bapanya cuba merampas telefon itu namun dia gigit tangan lelaki berkenaan dan melarikan diri.

Mohammad Khalid hanya balik ke rumah pada lewat malam. Keesokannya dua beranak itu bergaduh lagi. Mohammad Qayyum yang naik angin dengan anaknya telah mengambil pisau lalu menetak tangan kanan anaknya.

“Apabila dengar jeritan Mohammad Khalid, anggota keluarga yang lain berlari mendapatkannya dan mereka kemudian membawanya ke hospital. Tangannya parah dan kemungkinan dapat disambung semula adalah tipis,’’ kata polis.

Selepan insiden tersebut, Mohammad Qayyum menyerah diri kepada polis dan dia kini ditahan polis. Dia memberitahu anaknya sangat ketagih menonton video lucah dan hanya tidur serta makan sahaja. – MYNEWSHUB.CC

SUMBER

Pasangan Ditangkap Khalwat Di Acheh Di Mandikan Air Longkang. Wajarkah?

Viral di media sosial sejak Selasa lalu, video amatur yang menunjukkan sepasang kekasih sedang disiram dengan air longkang, lapor Tribun News.

Difahamkan kejadian itu berlaku di Kayee Lee, Ingin Jaya, Aceh Besar, pasangan terbabit yang hanya dikenali sebagai Ar, 19, dan H, 18, disiram dengan air longkang oleh penduduk di kawasan itu kerana ditangkap dan disyaki berdua-duaan.

Ketua Polis Daerah Ingin Jaya, AKP Nazarul Fitra berkata, mengesahkan kejadian itu berlaku pada petang Isnin lalu di mana pasangan remaja berkenaan disyaki berdua-duaan di dalam sebuah rumah kosong.

“Pasangan berkenaan ditangkap sekumpulan penduduk yang mengesyaki mereka berdua-duaan dalam sebuah rumah kosong milik keluarga Ar.

“Tetapi belum dapat dipastikan apa yang mereka berdua lakukan dalam rumah tersebut,” katanya.

Ketika polis tiba di tempat kejadian, pasangan terbabit berada dalam keadaaan basah dan kotor akibat disiram dengan air longkang oleh beberapa penduduk.

Polis kemudian mengawal keadaan dan menenangkan para penduduk dari terus menghukum pasangan berkenaan, sebelum kedua-duanya dibawa ke balai untuk disoal siasat.

Siasatan awal mendapati, pasangan berkenaan merupakan pasangan kekasih dan remaja perempuan terbabit datang untuk bertemu dengan teman lelakinya.

Bagaimanapun, mereka dicekup oleh sekumpulan pemuda dan dibawa lokasi kejadian untuk dihukum di depan orang ramai.

Nazarul berkata, pihaknya akan berkerjasama dengan pihak berkuasa syariah untuk tindakan lanjut.

Sementara itu di media sosial, netizen mengecam tindakan para penduduk yang bertindak secara melulu dan mengambil tindakan sendiri untuk menghukum pasangan berkenaan.

“Biar polis buat kerja mereka, orang awam tidak perlu nak menghukum orang lain. Negara kan ada undang-undang,” kata Nick Arffiq.

“Macamlah diri mereka semua itu sempurna sangat sehingga sanggup melakukan orang lain seperti itu. Yang melakukan perbuatan itu juga bersalah dan berdosa berkali ganda,” kata Farah Izzaty.

“Kalau tak silap, sememangnya menjadi adat turun temurun mereka, sesiapa yang ditangkap basah akan dimandikan dengan air longkang,” kata Are Cap.

Sumber- Thereporter via Sayang Awak via oh gebang Via jomshare.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*