“Bila Perut Bertemu Perut” – Linda Onn Lawan Baby Bump Dengan Nora Danish

Baik Linda Onn mahu pun Nora Danish, kedua-dua selebriti ini sedang menantikan detik kelahiran bayi masing-masing.

Linda dijangka bakal bersalin kurang lebih empat minggu dari sekarang manakala Nora pula dijangka bersalin pada 9 Mac depan.

Debaran menantikan cahaya mata masing-masing diserikan dengan keletah bersahaja kedua-duanya ketika bertemu di majlis resepsi Betty Rahmad baru-baru ini.

Linda juga sempat memuat naik beberapa keping foto bersama Nora sambil menayangkan baby bump masing-masing.

“Bila perut bertemu perut. Semoga urusan kelahiran cahaya mata anda berjalan lancar @noradanish. Amin,” tulis Linda.

Memandangkan Linda antara selebriti yang jarang mengemaskini akaun media sosialnya, perkongsian comel kedua-dua selebriti itu mendapat perhatian peminat yang mendoakan proses bersalin berjalan lancar.

“Dulu lawan body seksi sekarang lawan perut seksa. Semoga baby keluar cantik macam Mummy,” tulis @ulmilu.

“Tahniah kedua-duanya. Semoga dipermudahkan urusan kelahiran nanti @lindaonn7 dan @noradanish,” tulis @cik.kemal.mk.

“Besarnya perut Nora. Apapun semoga selamat bersalin dan selamat berpantang,” doa @feza_hafisza.

“Nampak perut Kak Linda macam baby girl, perut Kak Nora macam baby boy. Apapun, tahniah. Semoga dipermudahkan semuanya,” tulis @sabarian_6240.

Teks oleh: Amri Hassan
Foto: IG @lindaonn7

Nora Danish Tayang ‘Baby Bump’

PELAKON Nora Danish pertama kali memuat naik foto yang memperlihatkan bentuk baby bump yang semakin membesar di laman Instagramnya.

Menerusi kapsyen foto tersebut, usia kandungan Nora atau nama sebenarnya Nora Mohd Danish Hanif, 35, kini sudah memasuki 17 minggu.

“#17weekspregnant. @boss_ned,” tulis Nora.

Foto tersebut telah mencuri perhatian netizen yang rata-ratanya tidak sabar untuk melihat wajah bayi yang bakal dilahirkan pada Mac tahun hadapan, bulan kelahiran yang sama dengan Datuk Siti Nurhaliza.

Malah, ada juga yang memuji bentuk badan Nora yang kelihatan langsing seperti anak patung biarpun sedang hamil.

 


Nora berkongsi foto yang memperlihatkan baby bumpnya semakin besar.

“Dah nampak baby bump. Jaga diri baik-baik. Tak sabar nak tengok baby,” kata ayuruslan88wahhx.

“Mengandung pun mummy @noradanish langsing saja. Macam barbie doll. Baby bump dah nampak,” tulis noris_abduljamil.

Kata nur_atiqahh.00 pula, “Kak Nora ini mengandung ke tak mengandung ke tetap cantik teringin nak jadi macam akak. Apa-apa pun tahniah dan saya sentiasa sokong awak.”

Sebekum ini Nora dan Nedim Nazri atau lebih dikenali sebagai Bossned berkongsi video pertama imbasan ultra bunyi kandungan isterinya di laman Instagram.

Menurut Bossned, dia tidak sabar menantikan kelahiran bayi sulung yang diberi gelaran Ney Ney.

16 weeks , Alhamdulillah baby looking healthy 😍 , Daddy can’t wait to see you Ney Ney , I’m sure Abg Qal & Abg Dre will take good care of you 😍. @noradanish #NeNoLittleFamily #nnmylittlefamily #16weeks #alhamdulillah #allahuakbar

A post shared by Nedim Sujak Nazri Aziz (@boss_ned) on 

“16 minggu. Alhamdulillah bayi kelihatan sihat. Daddy tak sabar nak jumpa awak Ney Ney.

“Saya pasti abang Qal dan abang Dre akan menjaga awak,” kata Bossned.

Pasangan ini bernikah pada 30 Mac 2017 dalam satu majlis tertutup.

Nora memilki seorang anak hasil perkahwinan terdahulunya dengan Rizal Ashram Ramli iaitu Putra Rayqal yang kini berusia lapan tahun.

Nedim pula mempunyai anak daripada perkahwinaannya dengan wanita yang dikenali sebagai Nabilah Khan iaitu Nedrin yang berumur lima tahun.

Sourced by MStar

 

Nora Danish akui hamil anak kedua berbeza, naik 10kg selepas 5 bulan!

PELAKON Nora Danish akui proses kehamilannya kali ini berbeza dari putera pertamanya, Putra Rayqal Rizal, 8 tahun.

Nora menerusi akaun Instagram (IG) peribadinya memberitahu bayinya yang kini berusia lima bulan sangat aktif hingga membuatkannya berjaga malam kerana lapar.

Menurut Nora, selera makannya juga sukar untuk dikawal ketika ini malah berat badannya juga naik sehingga 10 kilogram.

Bagaimanapun, ia langsung tidak membimbangkannya, asalkan bayinya sihat.

“17 weeks to go. Definitely a different experience than the first one. Ney Ney is so active , Ney Ney would wake me up in the middle of the night when Ney is hungry. 

So it’s hard for me to control my food sometimes. 🙂 I gained 10kgs from this pregnancy ( for now ) . As long as my baby is healthy, mommy is more than happy to carry these weights.

Because Ney moves a lot all the time,It feels like Ney is dancing inside me. Hehe”

Nora dan Nedim bernikah di ibu negara dalam satu majlis tertutup pada 30 Mac lalu.

Rayqal merupakan anak hasil perkahwinan Nora terdahulu dengan Rizal Ashram.

Nedim pula mempunyai anak daripada perkahwinannya dengan wanita yang dikenali sebagai Nabilah Khan iaitu Nedrin yang berusia lima tahun.

 

Teks oleh: Syafiqah Jalal Astro Gempak; Sumber: Instagram Nora Danish

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*