43 juta tontonan, video lagu Aiman Tino cipta rekod (VIDEO)

KUALA LUMPUR, 11 Jan — Penyanyi remaja Aiman Tino mencipta rekod apabila video muziknya Ku Rela Dibenci mendapat 43 juta tontonan di YouTube.

Kejayaan lagu sulung pemuda 19 itu melayakkan namanya dicatat dalam buku Malaysia Book of Records, lapor mStar Online hari ini.

“Saya ingin berterima kasih kepada penonton di seluruh dunia yang telah menonton muzik video tersebut di YouTube.

“Walaupun awalnya dulu ada yang mengecam lagu Ku Rela Dibenci, saya tak boleh nafikan mereka turut menyumbangkan kepada jumlah tontonan,” katanya.

Majlis penghargaan lagu hasil ciptaan ibu bapanya sendiri Yusri dan Riena akan diadakan di sebuah hotel di sini pada 16 Januari.

Aiman kini sibuk mempromosikan single baru Terasa Cinta duet bersama kakaknya Fara Hezel dan bakal mengeluarkan produk minuman kesihatan sendiri.

Sourced MStar

 

‘Ku Rela Dibenci’ Diiktiraf Malaysia Book Of Records

 

Kalau memang rezeki sudah ditentukan Allah, sememangnya tiada satu makhluk pun yang mampu menghalangnya lagi.

Begitulah perumpamaan yang sesuai untuk lagu Ku Rela Dibenci nyanyian Aiman Tino apabila menerima pengiktirafan daripada Malaysia Book Of Records.

Advertisement

Aiman meluahkan rasa terharu apabila lagu hasil ciptaan bapanya sendiri, Yusri Ishak itu mencipta sejarah apabila tersenarai dalam catatan terbaharu buku rekod terbaik tempatan itu.

Aiman berkata, dia sememangnya tidak menyangka single sulungnya itu menerima jumlah tontonan tertinggi di laman penstriman video popular YouTube sehingga layak menerima penghargaan itu.

“Tak sangka dan terkejut apabila dimaklumkan lagu tersebut tersenarai sebagai lagu paling banyak tontonan.

“Lagu itu sendiri sangat bermakna dalam hidup saya kerana di situlah bermulanya karier saya sebagai penyanyi,” katanya dipetik mStar Online.

Menurut pemuda berusia 19 tahun ini lagi, majlis penyerahan sijil penghargaan itu akan diadakan di sebuah hotel pada 16 Januari depan.

Ekoran itu, Aiman mengucapkan ribuan terima kasih kepada peminat dan pendengar yang sentiasa memberi sokongan meskipun lagu itu pada mulanya teruk dikecam.

“Saya ingin berterima kasih kepada penonton di seluruh dunia yang telah menonton muzik video tersebut di YouTube.

“Walaupun awalnya dulu ada yang mengecam lagu Ku Rela Dibenci, saya tak boleh nafikan mereka turut menyumbangkan kepada jumlah tontonan,” katanya.

Dalam perkembangan lain pula, penyanyi itu kini sedang sibuk mempromosikan single baru duet bersama kakaknya, Fara Hezel berjudul Terasa Cinta. –
Sourced by MYNEWSHUB.CC/AM

Catat Rekod! Aiman Tino keluarkan baju seragam sekolah

PENYANYI muda, Aiman Tino,19, mencipta sejarah apabila muncul sebagai artis pertama mengeluarkan produk baju uniform sekolah.

Produk di bawah jenama Sweet Aiman Junior itu merupakan kerjasama strategik antara Sweet Aiman dan syarikat kosmetik, Wonder Glow Cosmetics Sdn. Bhd. (Wonder Glow).

Sebelum ini, Aiman yang mula mencipta nama menerusi lagu Ku Rela Dibenci mengeluarkan tiga produk kesihatan dan kecantikan daripada Aiman Tino iaitu 3D Cream DD mineral Cushion, Candy Cherry Brite dan Cherry Brite HD pada Mac lalu.

Penyanyi itu juga turut memperkenalkan kurta yang dikenali Qurta by Sweet Aiman Fashion pada Ramadan lalu.

Aiman memberitahu, beliau menyahut cabaran Wonder Glow itu mengambil langkah berani untuk mempelbagaikan bidang perniagaan kerana mahu merealisasikan impiannya menjadi usahawan muda berjaya.

Jelas Aiman, sikap kreatif dan berani meneroka pasaran baharu perlu ada dalam diri usahawan bumiputera di negeri ini.

“Langkah Aiman mempelbagaikan bidang agar sebagai usahawan muda, Aiman perlu lebih kompeten dan berdaya saing dalam meningkatkan dan menambahkan keupayaan dan pendapatan.

“Bidang keusahawanan merupakan bidang yang luas untuk diterokai dan mampu menjanjikan pulangan yang lumayan.

“Walaupun pelbagai cabaran terpaksa dihadapi tetapi usahawan perlu inovatif dalam meminimumkan risiko dan meluaskan potensi produk.

“Aiman juga perlu meneroka bidang keusahawan baru, kaedah pembungkusan produk, perkhidmatan terkini, strategi pemasaran dan pasaran baharu termasuk menggunakan media sosial,” kata Aiman.

Majlis pelancaran Sweet Aiman Junior itu dilancarkan oleh Timbalan Menteri Pendidikan 1, Yang Berhormat, Dato’ P.Kamalanathan A/L P.Panchanathan di Sekolah Menengah Kebangsaan Ampang Pecah, Kuala Kubu Baru, Selangor hari ini.

Turut hadir, Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Berhad, Yang Berbahagia, Datuk Wira (Dr) Haji Ameer Ali bin Mydin dan Ketua Pegawai Eksekutif, Wonder Glow, Dato’ Mohd. Izal bin Jamaludin.

Sementara itu, Aiman menjelaskan, beliau memilih Sekolah Menengah Ampang Pecah sebagai lokasi pelancaran Sweet Aiman Junior kerana ia merupakan bekas sekolahnya.

“Sudah tentu Aiman merasakan hari ini adalah paling istimewa dalam hidup Aiman kerana dapat melancarkan produk uniform sekolah di bekas sekolah Aiman,” katanya.

Dalam pada itu, Dato’ Mohd. Izal memberitahu, produk uniform yang merangkumi baju, seluar dan baju kurung sudah berada di lapan Pasaraya Beli-Belah, Mydin sejak 14 November lalu.

Jelas beliau, untuk pengeluaran pertama sebanyak 16,000 helai uniform dikeluarkan dengan sebanyak 2,000 helai diperuntukan bagi setiap Mydin itu.

“Saya yakin jumlah itu akan habis terjual kerana harga Sweet Aiman Junior adalah mengikut harga pasaran malah lebih murah berbanding produk uniform sekolah lain.

“Tujuan Wonder Glow bekerjasama dalam bisnes uniform sekolah pula kami ingin membantu golongan ibu bapa dapat membeli uniform sekolah pada harga mampu milik terutamanya bagi mereka yang memiliki anak ramai.

“Apatah lagi, bahang penggal baharu persekolahan yang akan dibuka pada tahun hadapan semakin terasa apabila ramai dalam kalangan ibu bapa kini sibuk membuat persiapan membeli kelengkapan sekolah untuk anak-anak mereka bermula bulan Disember depan.

“Bagi ibu bapa, walaupun belanja yang dikeluarkan meningkat saban tahun, perasaan ingin melihat anak-anak gembira memasuki penggal baharu persekolahan mengatasi segalanya,” katanya.

Produk uniform Sweet Aiman Junior dijual pada harga serendah RM21.

Sourced Astro Awani

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*